Klanten

Vijf grote energiebedrijven als klant

Met de vijf grote Europese energiebedrijven, Dong Energy, Econgas OMV International, RWE Supply & Trading, Eneco en E.ON Ruhrgas zijn langetermijn doorvoercontracten afgesloten voor een gezamenlijke doorzet van 12 miljard m3 aardgas per jaar. Dit is de initiële capaciteit van de terminal en voldoende om alle 7 miljoen huishoudens in Nederland jaarlijks te voorzien van aardgas. Dong Energy, OMV Gas International en E.ON Ruhrgas hebben tevens ieder een minderheidsbelang van 5 procent in de Gate-terminal verworven, waarbij het onafhankelijke karakter van de terminal volledig gewaarborgd blijft. Het initiatief van Gate terminal onderscheidt zich door haar onafhankelijkheid, toegankelijkheid, de uitstekende locatie, veel aandacht voor veiligheid en milieu en de unieke combinatie van twee sterke bedrijven die de terminal gaan beheren.

Econgas. Vijf Oostenrijkse aardgastoeleveranciers – OMV Gas & Power, EVN, WIEN ENERGIE, EGBV en BEGAS – hebben hun handels- en distributieactiviteiten samengevoegd in een gemeenschappelijke onderneming, EconGas, om een sterke positie te verkrijgen op de sterk competitieve nationale en internationale distributie- en business-to-businessmarkten. EconGas houdt zich voornamelijk bezig met de directe afzet van aardgas naar Europese distributeurs en consumenten met een jaarlijks verbruik van meer dan 500.000 m3, en met het verhandelen van aardgas op de internationale markt. Econgas heeft dochterondernemingen in Duitsland, Hongarije en Italië. 

E.ON Ruhrgas AG (E.ON Ruhrgas) uit Duitsland is een van Europa’s toonaangevende energiebedrijven. Het bedrijf biedt een breed scala aan diensten en producten voor transport, opslag, marketing en het gebruik van aardgas. E.ON Ruhrgas AG beheert een distributiesysteem van meer dan 11.000 km aardgaspijpleidingen, 12 ondergrondse opslagfaciliteiten voor aardgas en 26 compressiestations. Een van de voornaamste taken is dan ook het beheer en het onderhoud van alle technische installaties, evenals het bijsturen van de capaciteit en het uitvoeren van reparaties om de levering van aardgas te waarborgen.

Het Deense DONG Energy is een van de toonaangevende energiebedrijven van Noord Europa met als hoofdkantoor Denemarken. DONG Energy houdt zich voornamelijk bezig met het winnen, produceren, distribueren, verhandelen en verkopen van energie en energiegerelateerde producten in Noord-Europa. De onderneming heeft een jaaromzet van van zo’n 7.6 billion euro in 2011 telt ruim 6.400 medewerkers. Kijk voor meer informatie op www.dongenergy.com.

OMV Aktiengesellschaft is de grootste op de beurs genoteerde onderneming van Oostenrijk. Als belangrijkste olie- en gasbedrijf in Centraal-Europa houdt het zich in dertien landen bezig met raffinage en verkoop. Op het gebied van exploratie en productie is OMV actief in twintig landen op vijf continenten. OMV verkoopt meer dan 14 bcm gas per jaar. Haar gasdistributiecentrum in het Oostenrijkse Baumgarten verdeelt jaarlijks zo’n 47 bcm gas. Deze zogeheten Central European Gas Hub is een van de drie grootste gasdistributiebedrijven van Europa.

RWE is een van de vijf toonaangevende stroom- en gasleveranciers in Europa. We zijn actief in de hele energieketen: van olie-, gas- en bruinkoolwinning, de bouw en exploitatie van conventionele en duurzame energiecentrales, de handel in grondstoffen tot het transport en de verkoop van stroom en gas. Meer dan 16 miljoen klanten (ruim 70.000 medewerkers) vertrouwen op onze stroomvoorziening. Ongeveer 8 miljoen klanten rekenen op gas van RWE. In het boekjaar 2010 realiseerde RWE een omzet van meer dan 53 miljard euro.

Eneco is een duurzaam energiebedrijf. Eneco produceert, verhandelt, transporteert en levert gas, elektriciteit, warmte en andere energieoplossingen. Eneco bedient meer dan twee miljoen zakelijke en particuliere klanten. Dat maakt Eneco een top drie energie bedrijf in Nederland.